onsdag 23. mars 2011

Imponerende tur med Hvite busser!

Signe Kjorstad og Edda Forr
Jeg har tatt en prat med et par deltagere som har vært med på denne turen. Denne gangen har jeg valgt å intervjue søskenparet Signe Kjorstad og Edda Forr, som er henholdsvis tante og mor til en av elevene som deltar på turen.
Jeg var interessert i å høre hvordan de som voksne har hatt det på turen hittil, og fikk bl.a. høre at de har hatt to barn som tidligere har deltatt på samme tur med Hvite busser tidligere.

Hva syntes dere var høydepunktene hittil på turen?
"- Det er kanskje litt vanskelig å kalle det for høydepunkt, men vi må jo si besøket i Auschwitz/Birkenau. Det var et sterkt møte. Vi syntes også at møtet med tidsvitnet Haakon Sørbye var veldig bra. han gjentok seg ikke når han fortalte sine historier, og det var interessant å høre på hans historier. Ellers var det veldig bra med kontrasten til dette i saltgruvene."

Tror dere elevene har lært noe av denne turen?

"- Ja, veldig mye. Kanskje spesielt senere. Det kan være at de ser en film om Auschwitz, for eksempel. Man lærer mye historie av dette. Ellers synes vi at vi har vært heldige med årstiden. Det er veldig fint at det er litt kjølig i lufta, og ikke altfor varmt når vi besøker leirene."

Har dere selv lært noe av denne turen?
"- Ja, mye mer enn på skolen! Det var veldig bra guiding med hodetelefoner i Auschwitz! Vi fikk med oss alt som ble sagt."

Kunne dere selv tenke dere å reise på tematur med Hvite busser?
"- Ja, vi skulle gjerne hatt med mennene våre på dette. Vi synes at turopplegget også passer veldig godt for voksne."

Vi ønsker selvfølgelig søskenparet hjertelig velkommen tilbake til oss - nårsomhelst! God tur videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar