mandag 14. februar 2011

På tur til den spennende storbyen

Dag 2:

Vi var skikkelig tidlig på'n idag. Opp kl. 6, og kjempegod frokost om bord før vi kunne rulle bussen ut i Travemünde i Tyskland litt før 8. Det var mange trøtte, men likevel litt spente ansikter å se på veien, og heldigvis var våre to flinke reiseledere, Bjarne og Sissel, smarte nok til å la første 1 1/2 timene av turen være litt "sovetur". De fleste ungdommene (og jeg...!) hadde headsetet godt plantet i ørene og lyttet til hver vår favorittmusikk, mens det Nord-Tyske landskapet raste forbi langs autobahn.

Etter en stund var det tid for å ta en liten pause, og det ble på en bensinstasjon. Det var godt å strekke litt på beina, før vi tok fatt på siste etappe før lunsj. Denne var lagt til en sjarmerende, nokså typisk tysk restaurant som heter Remus, og som ligger i Oranienburg - bare noen steinkast fra minnestedet Sachsenhausen (som vi besøker på torsdag). Jeg skottet litt bort på Alf, vårt tidsvitne, for å liksom prøve å forestille meg hvilke tanker som går gjennom hodet hans når han kommer tilbake til et sted han har sittet 1/2 år av sitt liv. Men Alf kan ihvertfall fleipe litt om det, for han ba servitøren om en ekstra stor porsjon mat, fordi det hadde vært dårlig med mat når han hadde sittet i fangeleiren i nabolaget...

Vi satte nesen i retning av Berlin, og nå var det bare en kort bussreise unna. Selv om jeg har vært i denne storbyen tidligere, var det spennende å komme tilbake og se de flotte bygningene og det pulserende livet i denne historiske byen. Før vi ankom Berlin, fikk vi også se den gripende filmen om luftbroen til Berlin i 1948. Jeg ante ikke hvor nær byen var å komme på sovjetiske hender.

Vi fikk se Unter den Linden, Potsdamer Platz, riksdagsbygningen, Zoo (der isbjørnen Knut bor!), det nordiske ambassadekomplekset, og mye mer... Vi avsluttet med å sjekke inn på et veldig bra hotell som ligger på Alexanderplatz - midt i Berlin, og rett ved siden av fjernsynstårnet.

Nå er det rett før middag, og det er nok mange som gleder seg til middag, selv om vi så noen elever som spiste noen wurst'er tidligere. When in Rome...

1 kommentar:

  1. Hei Thomas! Kjempeartig å følge med på turen her hjemme fra. Ha en fortsatt god tur! Hilsen fra Anka

    SvarSlett