søndag 13. februar 2011

Det er ikke alltid like langt gjennom Sverige

Dag 1
Spente ungdommer møtte opp en etter en og fikk plass i den fine dobbeltdekker-bussen fra Schau's Buss. Bussjåføren (eller Trond som han foretrekker å bli kalt), tok smilende imot de 70 elevene. Det er mange voksne med på denne reisen, og flere av lærerne har god erfaring fra disse turene.

12:00 Vi har nettopp passert svenskegrensen, og vårt tidsvitne Alf Knutsen har fortalt første del av sin gripende historie om hans opplevelser i fangenskap.

16:30 Nå er vi gode og mette etter å ha spist köttbullar på Björkäng Krog. Det er god stemning i bussen, og kilometrene raser avgårde. Nå er det tid for filmen "De andres liv" - en spennende film om Stasi rett før murens fall.

Om bord på MS Peter Pan: Vi er framme i Trelleborg, og slipper raskt og effektivt inn på fergen. Alle utenom meg var også kjempeflinke til å huske å ta med en liten bag med skifte til neste dag... Vi spiste et godt måltid, og merker at dagen har vært lang. Selv om mange benytter anledningen til å slappe av litt i salongene og kanskje spille litt kort eller prate litt, så er nok de fleste tidlig i seng i dag. Nå er det
bare å begynne å glede seg til vi kommer til Tyskland i morgen tidlig!


Dagen har egentlig gått utrolig fort!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar